Effectief communiceren en intervisie

Effectief communiceren

Zonder communicatie geen relatie. Via communiceren leggen we relatie met de ander(en). We willen informatie, boodschappen overbrengen en ontvangen. Dit is vanuit inhoud.

Houding speelt een belangrijke rol: hoe geef je een ander aandacht en kun je aandacht ontvangen. Essentieel is of je daarbij jezelf kunt zijn en de ander waarneemt voor wie hij/zij werkelijk is. Tegelijk verbonden zijn met jezelf en je gesprekspartner(s). Aanwezig zijn in het hier-en-nu als je communiceert én beschikbaar zijn voor verbinding met de ander. Zo ontstaat krachtige, authentieke en effectieve communicatie, zowel in groepen als in één op één gesprekken.

Succesfactoren in communicatie zijn: aanwezig zijn, jezelf zijn en open staan voor contact. Of het nu in een vergadering, presentatie, project-overleg, training of kennismakingsgesprek is. Wil jij je essentie helder en beknopt voor het voetlicht brengen en diepere niveaus van communicatie ontdekken?

Zet je eerste stappen op het pad van Effectief communiceren!

 

Veelzijdig communiceren

Vaak communiceren we maar op één manier; de manier de we van jongs af aan hebben geleerd. Het beperkt ons in gesprekken met anderen en we weten vaak niet hoe het ook anders kan. In deze cursus leren we belangrijke vaardigheden uit 5 verschillende communicatie-concepten. Deze kunnen we zowel privé als op het werk gebruiken. We gaan communiceren met:

  • Geweldloze communicatie: verzoekend (i.p.v. eisend)
  • Mindfulness: zonder oordeel
  • Compassie: vanuit het hart
  • NLP: afgestemd op de ander
  • Socratisch coachen: bevragend (i.p.v. adviserend).

Na deze cursus beschik je over vaardigheden waarmee je een gesprek flexibel en vlotter kunt laten verlopen. Je hebt meer keuzes om een gesprek naar eigen wens te beïnvloeden.

Schrijf je nu in: Verbindend communiceren

 

Uitdagend communiceren

Uitdagend communiceren is een nieuwe, vrolijke, bevrijdende manier van communiceren waarbij warmte, humor en uitdaging de basishouding vormen. In deze cursus ga je spelen met elementen uit provocatief communiceren. Je volgt je impulsen, gaat improviseren, liefdevol uitdagen en veel lachen. De manier van communiceren is verrassend effectief zowel in privé als in je werk. Omdat je bijdraagt aan een sprankelend contact en communiceert vanuit je eigen authenticiteit en overtuigingskracht. De training is gebaseerd op Provocatief coachen. Deze is ontwikkeld door de Amerikaanse psychotherapeut Frank Farrelly.
De cursus is bedoeld voor deelnemers met ervaring in communicatietraining.
Bijvoorbeeld als vervolgtraining op (Veelzijdig) Communiceren, NLP en Spoenck zijn gegeven.

 

Maatwerkaanbod effectief communiceren voor (INTERVISIE)GROEPEN en organisaties

Training effectief samenwerken,  feedback geven, NLP-update, intervisie-bijeenkomsten begeleiden. Dat zijn enkele voorbeelden. Afhankelijk van je vraag formuleren we een passend aanbod.

 

Trainingen maatwerkaanbod en intervisie communiceren wordt ook aangeboden in samenwerking met

Lia Goossens, SPOENCK training en coaching. 

 

Nieuwsgierig naar mogelijkheden?  contact

index.php
communicatie

bewust en vitaal in verbinding