Mindfulness training

Met mindfulness leer je effectief omgaan met klachten als stress, somberheid, pijn of conflicten. Je leert belemmerende gedachten, emoties en spanning te herkennen en gemakkelijker los te laten. Daardoor leer je ontspannen en open aanwezig te zijn in het hier en nu. Zo komt er ruimte vrij om eigen keuzes te maken en beter in contact te staan met familie, vrienden en collega’s en met meer plezier en kracht te leven en werken.

 

De effecten van mindfulness zijn wetenschappelijk bewezen. Er is een blijvende vermindering van stress, pijn, depressie, angst, slaapproblemen en vermoeidheid. Mensen die mindfulnesstraining hebben gevolgd, kunnen beter omgaan met stressvolle gebeurtenissen, grenzen aangeven, zijn energieker en meer gefocust.

 

Mindfulness is ontwikkeld door Jon-Kabat Zin. De lessen bestaan uit aandachtsoefeningen en bewegings- en meditatietechnieken die je dagelijks toe kunt passen. De training vraagt een investering in dagelijks oefenen. Hiervoor is een werkmap met inspirerende teksten en zijn er geluidsbestanden met begeleide oefeningen.

Essare biedt mindfulness in de vorm van de reguliere 8-weekse training MBSR (Mindfulness based stress reduction) en introductietraining. Op aanvraag biedt Essare ook ‘mindful werken’ of ‘mindful eten’.

 

Meer informatie Mindfulness MBSR:  Essare Mindfulness info MBSR algemeen

Meer informatie Mindfulness introductie: Essare Mindfulness info introductietraining algemeen

Neem voor  vragen contact op: contact

index.php
mindfulness vergrootglas

bewust en vitaal in verbinding