Visie en werkwijze

Stressbalans ontstaat als er evenwicht is tussen draagkracht en draaglast, tussen geven en ontvangen.

Stress kan energie geven en nemen. Kunst is om dat in goede banen te leiden. Als stress teveel energie neemt ontstaan stressklachten  die bij verwaarlozing kunnen leiden tot burnout en depressie. Als stress goed wordt benut ontstaat er energie, kracht, passie, gedrevenheid en richting. Dit is de inhoud waar Essare zich op richt, omdat dit een meetbaar resultaat geeft. Het is als zodanig middel om tot een hoger doel te komen middels houdingstraining.

 

Het lemniscaat staat symbool voor oneindige stromende verbinding met blijvende beweging en creatie. Er is wisselwerking in contact en stroming: lichaam en geest zijn één geheel, het abstracte bestaat met het concrete, we zijn in relatie met de ander(en). Op actie en reflectie volgt weer actie.  Er is diepte en weer boven komen, van onzichtbaarheid naar de zichtbare oppervlakte. Dit symboliseert mijn werkwijze, waarin houding boven inhoud gaat. Essare ontwikkelt een  de bewuste levenshouding met: zien – zin – zijn.

 

Zien: Essentieel is bewustzijn. Bewust zijn van je gedachten, gevoelens, lichaam en je gedrag. Bewustzijn van jezelf, de ander en je omgeving. Dat vraagt (zelf)observatie en een open mind.

Zin: Vanuit waarden ontstaat betekenis.Wat is belangrijk voor je? Vanuit intrinsieke motivatie zet je de verandering in die je past. Dit levert plezier en energie op, omdat het er voor jou toe doet. Je drive neemt toe en er ontstaat flow. Je bent vitaal: je bent aantrekkelijk, communiceert beter, ontmoet levensvrienden en legt contacten. Je ontdekt: ‘Gelukkig zijn is geen doel, maar een manier van leven’.

Zijn: Bij zelfmanagement verwezenlijk je wat je belangrijk vindt. Je realiseert een mooie klus, verspreid je levensvisie, legt verbinding. Iets wat voor jou essentieel is! Er is verbinding op al je niveaus. Je bent zichtbaar en straalt: je licht staat aan. Je leeft je essentie.

 

Essare brengt je vanuit je essentie in je kracht om vitaal en in verbinding te kunnen leven.

Waar gaat jouw licht van aan? Wees jezelf, leef je essentie!

 

Zet nu de eerste stap:
Voor training:  mindfulness, ademtherapie, compassie, perfectionisme, en communiceren.

Voor persoonlijk maatwerk: individuele begeleiding en persoonlijk leiderschap.

Voor organisaties en bedrijven: bedrijven.

 

NLP-logische-niveaus Dilts

 

index.php

bewust en vitaal in verbinding