Compassie training

Compassie zorgt voor welzijn en een gezonde relatie met onszelf. Dit helpt stress en pijn te voorkomen of verlichten en zinvol richting aan ons leven te geven. Compassie leidt ook tot empathie en openheid naar anderen. Het helpt om in verbinding te staan met de mensen die belangrijk voor je zijn.

Compassie of mededogen is het vermogen om ons betrokken te voelen bij emotionele pijn. Het gaat samen met de wens emotionele pijn in jezelf en anderen te verlichten en de bereidheid daarin verantwoordelijkheid te nemen. Compassie en mindfulness zijn hartverwarmend en ontwikkelen moed en ‘zachte kracht’.

 

De compassietraining MBCL (Mindfulness Based Compassionate Living van grondleggers Erik ten Brink en Frits Koster) is een training voor mensen die al een mindfulnesstraining gevolgd hebben.  Deze training heeft een vergelijkbare vorm als de mindfulnesstraining en kent 8 sessies met een werkboek en geluidsbestanden met oefeningen. Inschrijving verloopt via een aanmeldingsformulier.

 

De compassietraining MSC (Mindful Self Compassion van grondleggers Kirstin Neff en Christopher Germer) is ook voor geintersseerden die nog geen mindfulnesstraining gevolgd hebben. Zie hiervoor mijn samenwerking met Humanity@work op https://www.humanityatwork.nl

Informatie?  Neem contact op

 

Inspiratie:

index.php
hart van man

bewust en vitaal in verbinding